Svenska Postkodlotteriet – lotteriet för en bättre värld

Svenska Postkodlotteriets vision är att verka för en bättre värld för människor, djur och miljö. Deras affärsidé går ut på att ge bort företagets överskott till sina förmånstagare – 53 ideella organisationer som arbetar i Sverige och runt om i världen.

Peace Parks Foundation Sweden har tilldelats sju miljoner kronor i Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare. I år fördelas överskottet från fjolårets Postkodlotteriet mellan 53 ideella organisationer. För femte året i rad får organisationerna dela på mer än en miljard kronor. Sedan starten 2005 har lotteriet genererat drygt 8,3 miljarder kronor till den ideella sektorn.

.

─ Just nu ser vi en oroande utveckling inom två områden; Det ena är klimat och miljö, och det andra är de ökande klyftorna i vårt samhälle. Vi har därför valt att fokusera på dessa områden säger Cecilia Bergendahl, lotteriföreståndare för Svenska Postkodföreningen, tillika managing director på Novamedia Sverige AB.

.

Stort tack!

.

Peace Parks Foundation Sweden har sedan starten 2010 tagit emot 79 miljoner kronor från Svenska Postkodlotteriet i basstöd och ytterligare 19 miljoner kronor för olika specialprojekt.

.

Peace Parks Foundation Sweden riktar ett stort tack till Novamedia för deras stöd och till alla de många lottköpare i Sverige som gör detta möjligt. Stort tack!