fbpx

Happy Plugs bidrar med hörlurar till den nya generationen miljökämpar

Peace Parks Foundation stödjer program för unga miljöambassadörer i södra Afrika med syfte att stärka ungdomar som lever i utsatta områden genom att lära dem vikten av naturvård. Nu kommer Happy Plugs att stödja Peace Parks arbete genom att skänka hörlurar till de unga ambassadörerna i Afrika.


– Det känns viktigt att stötta den nya generationens miljöambassadörer och kul att kunna motivera och bidra med hörlurar, säger Tobias Ekman, VD Happy Plugs.

I södra Afrika främjar Peace Parks Foundation ett nätverk av naturskyddsområden, tvärs över nationsgränserna. Här lever många djurarter som knappt finns någon annanstans. Men här lever också många människor i svår fattigdom, vilket skapar ett dilemma. Precis det faktum att så många djur är unika gör dem också ekonomiskt värdefulla på världsmarknaden. Den omfattande tjuvjakten är ett allvarligt problem. Den ger tjuvjägarna inkomster för stunden men om djuren utrotas blir deras fattigdom än svårare. Att skydda dessa djur ger istället en långsiktig försörjning.

– För att det ska bli hållbart över tid krävs ett engagemang från de lokala samhällena och stöd från de unga, säger Helena Johnzon Dahl på Peace Parks Foundation. Tjuvjakt påverkar inte bara djuren utan det påverkar också de människor som lever i utsatta områden. Att värna om djur och natur i det område man bor skapar ett balanserat ekosystem som ger möjlighet till försörjning.

– Vi hoppas att ungdomarna får med sig respekt både för sig själva och för naturen, säger Tobias Ekman.

Happy Plugs 

Happy Plugs är ett svenskt designmärke som föddes med ambitionen att omvandla viktiga tekniska tillbehör till mode-måsten.

Happy Plugs grundades i slutet av 2011 när grundaren Andreas Vural letade efter ett par färgglada hörlurar till sin flickvän. När han inte hittade några tog han saken i egna händer – och målade ett par hörlurar själv. Flickvännen och hennes vänner älskade dem! Och så föddes idén till varumärket Happy Plugs.

Här hittar du Happy plugs hörlurar