fbpx

Tack Stiftelse till Ingrid och Gustaf Fribergs minne

Stiftelse till Ingrid och Gustaf Fribergs minne har som ändamål ”att stödja verksamheter och personer som med osjälviskt syfte arbetar till att göra gott för människor (i synnerhet barn) och djur” (Ingrid och Gustaf Friberg, 2008). 

Bild hämtad från Stiftelse till Ingrid och Gustaf Fribergs minne.

Peace Parks Foundation har mottagit 25 000 kronor från Stiftelse till Ingrid och Gustaf Fribergs minne, i syfte att stoppa tjuvjakten i naturskyddsområdet Great Limpopo som sträcker sig över Sydafrika, Zimbabwe och Moçambique. Naturskyddsområdet sammanfogar tre olika nationalparker: Kruger-parken i Sydafrika, Gonarezhou i Zimbabwe och Limpopo National Park i Moçambique. Great Limpopo inkluderar även Banhine nationalpark och Zinave nationalpark samt Massingir och Corumana mfl.

Varje dag dödas i genomsnitt 55 elefanter och 3 noshörningar för sina betar och horn av tjuvjägare. Populationen av ryggradsdjur har minskat med närmare 60% på 40 år och den biologiska mångfalden är hotad. Om ingenting görs riskerar flera arter att utrotas. Den illegala handeln av vilda djur omfattar arter som är hotade eller står på randen till utrotning. En kraftigt ökad efterfrågan i Asien driver handeln av djur, där djurdelarna används inom traditionell medicin eller som statussymboler. Den illegala handeln är ett globalt problem och en av de största kriminella verksamheterna i världen,  och handeln hittar ständigt nya vägar.

Stort tack till Stiftelse till Ingrid och Gustaf Fribergs minne som bidrar till en hållbar framtid för djur, natur och samhälle  i södra Afrika. 

Här kan ni läsa mer om Stiftelse till Ingrid och Gustaf Fribergs