fbpx

Havssköldpaddorna som lägger ägg längs kusten i Sydafrika och Moçambique, är starkt hotade. Havet är kraftigt förorenat av plast och andra material, och sköldpaddornas äggläggningsplatser längs stränderna riskerar att förstöras.

 

Ponta Do Ouro, som sträcker sig över Sydafrika och Moçambique, är Afrikas största marina naturskyddsområde och här har cirka två tusen utrotningshotade havssköldpaddor en fristad. När sködpaddshonor kommit i land för att lägga sina ägg tar det ungefär två månader innan äggen kläcks. Både äggen och de nykläckta ungarna hotas av både rovdjur, tjuvjägare och nedskräpning i haven. Peace Parks Foundation utbildar och stödjer sköldpaddsövervakare som skyddar havssköldpaddorna längs den långa kuststräckan.

 

Med din julgåva kan vi utbilda fler sköldpaddsövervakare i marinparken Ponta Do Ouro, så att vi kan fortsätta att skydda, mäta och märka de utrotningshotade sköldpaddorna.

 

Swisha din gåva till 900 15 87

Märk din gåva turtle

Eller ge ett bidrag via Plusgiro: 90 01 58-7

Ladda ner bilden och visa i dina kanaler att du hjälper till att skydda havssköldpaddor tillsammans med Peace Parks Foundation.