fbpx

Peace Parks träffar Karin Holmström

Namn Karin Holmström
Gör Konstnär
Aktuell med konstkalender 2021 där 10% går till Peace Parks Foundations arbete

Hej Karin, du har gjort en konstkalender för 2021. Berätta om den!

 

Jag har haft som tradition att välja ut en variation av mina målningar som jag älskar till en kalender. Genom mitt skapande vill jag också sprida budskap som jag tycker är viktiga och ligger mig nära hjärtat så varje år har kalendern tillägnats något specifikt. Min första kalender skapades 2015. 2020 valde jag dock att inte göra någon kalender då jag istället skrev på min bok “Fearless – konsten att leva kreativt”.

 

Varför har du valt att stödja Peace Parks Foundation?

 

Jag kom i kontakt med Peace Parks tack vare min konst, en elefantmålning. Sedan jag började måla på heltid 2016 har jag skänkt och varit med på välgörenhetsgalor till förmån för bevarandets av det vilda. Ju mer jag har läst och kommit i kontakt med Peace Parks Foundation ju mer imponerad blir jag av det gedigna arbetet och den historiken som Peace Parks har. Som ni skrev i årsredovisningen …. a peaceful coexistence is the only option we have…

Vad betyder djur och natur för dig?

 

Djur och natur är en källa till kraft och visdom. Jag är ofta och i skogen, jag bor nära den och tar tillflykt dig regelbundet då jag behöver jorda mig själv, ta en paus och återhämta mig. Som student var jag i Sydafrika och hade förmånen att resa i Krugerparken. Det gjorde starkt intryck på mig med den fantastiska naturen, vidderna och djuren. Jag återkommer till djuren, speciellt elefanten i mina bildvärldar. Jag känner en oförklarlig koppling till de vilda och det är som att något går sönder i mig när jag läser om hur de mördas. 
 

Till sist, vad händer framöver?

 

I februari lanseras ett samarbete med klädföretaget Odd Molly. Jag har arbetat fram ett print till en kollektion. Där skymtar flera vilda djur i det figurativt abstrakta mönstret. Annars har den här tiden gjort att jag börjat arbetat mer digitalt, jag har haft min första digitala utställning som gick otroligt bra då människor från alla ställen kunde delta. Det var häftigt att känna att det går att hitta lösningar, våga tänka nytt och testa även om det känns läskigt och osäkert.

Jag kommer fortsätta att utmana mig själv inom skapandet och arbetar för vårens konstmässor och utställningar även om jag inte vet om de blir av de heller. Mitt senaste tema har varit “tillit” och det känns som att fearless och tillit är det jag fortsätter arbeta med.

Här kan du köpa Karins konstkalender