fbpx
 
Kampanj

Katt till katt goes mello

För hundra år sedan fanns det över 200 000 vilda lejon i Afrika, i dag finns det bara omkring 20 000 kvar. Lejonens överlevnad hotas av bland annat tjuvjakt, illegal handel och minskat habitat. Tillsammans med våra svenska katter tar vi ett rejält tasstag i kampen mot den eskalerande tjuvjakten av vilda lejon.

I insamlingen Katt till katt bär svenska katter lejonman för att rikta
strålkastarljuset mot sina avlägsna kusiner.

Katt till Katt goes Mello! Vill du och din katt vara med?

Din gåva gör det möjligt att skapa en bättre tillvaro och säkra lejonens överlevnad. Som tack för ditt stöd får du ett specialdesignat lejonman-filter med tema Melodifestivalen! Glöm inte att tagga #katttillkatt

Så gör du:

Swisha 20 kronor till Peace Parks Foundation på 900 15 87 och märk swishningen katt

Ladda ner lejonmanen nedan genom att välja spara.

Lejonmanen kan du sedan applicera på vilket foto du vill med din favoritkisse genom appen Canva (instruktioner längre ned på sidan) .

Glöm inte att tagga #katttillkatt  

Det här går din gåva till

Utbildning av parkvakter
Peace Parks Foundation utbildar parkvakter som jobbar i fält i södra Afrika med att säkerställa lejonens överlevnad.

Tjuvjakt och viltbrottsutredningar. 
Peace Parks Foundation arbetar med att bekämpa den eskalerande tjuvjakten. Det gör vi genom att stödja specialistutbildningar för polis och åklagare, viltbrottsutredningar, bistå parkvakter och personal med specialutrustning och övervakningskameror. Vi jobbar även med påverkansarbete på  avsättningsmarknaden, som främst är i Asien. 

Lejonpatrull. 
Peace Parks Foundation har också satt samman en ny patrull “Limpopo Lion Protection Team” som jobbar för fullt i vår fredspark Great Limpopo Transfrontier Conservation Area för att skydda lejon mot tjuvskytte. Under de 4 första dagarna täckte teamet 57 km och tog bort 33 snaror (som lagts ut av tjuvjägare för att fånga lejon).

Tack för din gåva!